Fotograaf
Carin Verbruggen en Ferry Drenthem Soesman

'Vrouwen lezen met hun hart, mannen met hun hoofd.'

Drie grote kranten hebben momenteel een vrouw als hoofdredacteur. Je las al een stukje uit het grote Nouveau-interview met Rennie Rijpma (hoofdredacteur Algemeen Dagblad) en Kamilla Leupen (hoofdredacteur van Het Parool).  Vandaag komt Martha Riemsma van Tubantia  aan het woord. 

"Toen Tubantia van eigenaar veranderde, heb ik gevochten voor onze regionale status, waardoor onze krant niet opent met landelijk nieuws, maar met het regio­nale katern," zegt Riemsma. "Dus nieuws uit Enschede, Hengelo en Oldenzaal op de voorpagina en niet uit Den Haag, Washington of Kabul. Niet voor niets staat er onder onze titel: 'Hart voor de regio, oog voor de wereld'."

'Mis­schien dat vrouwen wat meer aandacht hebben voor het belichten van de menselijke kant van het nieuws'

"Volgens mij maakt het geen verschil of een krant door een man of een vrouw wordt geleid; mis­schien dat vrouwen wat meer aandacht hebben voor het belichten van de menselijke kant van het nieuws. Of er vrouwennieuws bestaat? Vrouwen lezen met hun hart, mannen met hun hoofd, zeg ik altijd, dus daar moet je als krant rekening mee houden, dat betekent veel aandacht voor per­soonlijke verhalen."

Article continues after the ad

Verder lezen?

Het hele interview met Martha én de andere interviews vind je in de nieuwe Nouveau die nu in de winkel ligt. Online bestellen kan ook, dan wordt het nummer zonder verzendkosten aan je opgestuurd. Of neem lekker een abonnement, nu met feestelijke Nouveau 35 jaar korting!  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in