Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Pippa Middleton (38) haalt haar Master's Degree (met lof!)

'Opnieuw studeren was even wennen, maar ik heb genoten van weer leren.' Waar haar zus Kate, ook bekend als de hertogin van Cambridge, zich vooral bekommerd om het mentale welzijn van kinderen en hun kansen in de eerste jaren van hun leven, richt Pippa Middleton (38), tegenwoordig Pippa Matthews, ...

Pippa Middleton (38) haalt haar Master's Degree (met lof!)

'Opnieuw studeren was even wennen, maar ik heb genoten van weer leren.'

Waar haar zus Kate, ook bekend als de hertogin van Cambridge, zich vooral bekommerd om het mentale welzijn van kinderen en hun kansen in de eerste jaren van hun leven, richt Pippa Middleton (38), tegenwoordig Pippa Matthews, zich op het fysieke aspect, in haar studie 'physical education, sport and physical literacy'.

Aan de University of Wales Trinity Saint David heeft ze met lof haar Master's Degree gehaald. Onderdeel van haar studie was een onderzoek naar hoe ouders hun kinderen al vanaf jonge leeftijd kunnen aanmoedigen om veel te bewegen, om daar ook op latere leeftijd profijt van te hebben. Haar resultaten worden in september gepresenteerd tijdens een congres in Luxemburg.

"Weer gaan studeren was even wennen," aldus Pippa, moeder van Arthur (3), Grace (1) en vermoedelijk zwanger van de derde. "Maar ik voelde me erg gesteund door de universiteit. De studie is opgedeeld in specifieke modules, wat het makkelijker maakte om per semester te doen wat nodig was."

Pippa en Kate in 2012

"Ik heb ervan genoten om werk, moederschap en weer lezen, schrijven en leren in evenwicht te houden," voegde Pippa daaraan toe. "Ik hou zelf hartstochtelijk veel van sport en lichaamsbeweging en ik ben ook dol op kinderen. Ik wilde me verdiepen in een onderwerp dat deze twee dingen combineerde en had het gevoel dat er nog niet veel informatie was over de fysieke ontwikkeling in met name de eerste jaren. Daar wilde ik meer over weten, niet alleen om mijn eigen kinderen te helpen, maar ook om het belang van al jong beginnen met lichaamsbeweging voor alle kinderen te onderstrepen."

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in