Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Personal trainer Stijntje Bruijn: 'Iedereen kan afvallen'

Het gaat haar niet om de prestatie, maar om het geluksgevoel. Stijntje Bruijn (48) is personal trainer en topfit. Dat was ze niet altijd, in 2017 gooide ze het roer om. Ze stopte met roken en drinken, ging op dieet, ging sporten en viel 30 kilo af. "Ik ben na het dieet weer als vanouds gaan eten,...

Personal trainer Stijntje Bruijn: 'Iedereen kan afvallen'

Het gaat haar niet om de prestatie, maar om het geluksgevoel.

Stijntje Bruijn (48) is personal trainer en topfit. Dat was ze niet altijd, in 2017 gooide ze het roer om. Ze stopte met roken en drinken, ging op dieet, ging sporten en viel 30 kilo af.

"Ik ben na het dieet weer als vanouds gaan eten," zegt ze. "Ik snoep niet overdreven, maar ik eet wel Griekse yoghurt en gewone pasta, geen zilvervliesrijst en volkoren pasta. En een bak chips in het weekend of zoete drop. Op zich val je niet zo af van bewegen, maar het zorgt er nu wel voor dat ik niet aankom en toch zo kan eten. Bewegen is trouwens ook makkelijker als je lichter bent."

"De kans van slagen is veel groter als de motivatie uit jezelf komt," zegt Stijntje over de manier waarop ze het roer omgooide. "Je hebt niemand nodig om jezelf te herijken; iedereen kan het. Met de juiste mindset en een plan dat bij je past. Wat mij ook hielp was de ontdekking dat ik, die dacht zo’n vrije geest te zijn, zo’n slaaf bleek te zijn van allerlei gewoontes. Gewoontes die de aandacht afleidden van waar het wérkelijk om zou moeten gaan."

Verder lezen?

Het hele interview met Stijntje én haar voor en na foto's vind je in de Nouveau die NU in de winkel ligt. Online bestellen kan ook, dan wordt het nummer zonder verzendkosten naar je opgestuurd.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Powervrouwen
  • Petronellanitta.com