Zo'n gastric bypass is niet zaligmakend…

Het nieuws dat Gordon een gastric bypass (maagverkleining) zal ondergaan, ontlokte SBS-presentator Patty Brard een ontboezeming waaruit blijkt dat zo'n ingreep geen sinecure is.

Als ze twee pinda’s te veel eet, dan kan haar lijf dat iet meer aan en krijgt ze last van hevige pijn.

Article continues after the ad

"Dat heet ‘dumping’," zegt Patty. “Vóór de maagverkleiningsoperatie beloonde ik mezelf ’s avonds met heel veel eten. Dat is natuurlijk het slechtste wat je kunt doen, zeker na de hele dag niet te hebben gegeten. En maar doorrennen. Ik moet er voor uitkijken dat ik niet in dat beloningssysteem verval, want ik kán niet eens meer zoveel eten."

'Het is alsof je uit jezelf treedt, doordat je bloedsuikerspiegel niet goed is'

"Als ik dat wel doe, word ik ziek. Ik heb al een paar keer ’dumping’ gehad, dat is zó erg. Je moet dan een halfuur op je zij gaan liggen. Het is alsof je uit jezelf treedt, doordat je bloedsuikerspiegel niet goed is. Ik snap niet dat mensen met een gastric bypass het ervoor over hebben om toch door te blijven eten.”

Je levensstijl wordt compleet overhoop door een maagverkleining, aldus Patty die 'nooit meer eens ergens lekker zal kunnen tafelen'.  “Het is een geïmplanteerde stok achter de deur en de consequenties van je niet aan de regels houden zijn zó heftig dat ik het er niet voor over heb.”

Vorig jaar liet Patty (hier in 2019) nog weten dat ze de gastric bypass nooit aan iemand zou aanraden. “Het is geen fijn gevoel, want eigenlijk leef je continu met een gevoel van trek”, zei ze toen. “Mensen die denken dat dit de oplossing is, hebben het écht niet begrepen, want het begint pas na de operatie.”

Gordon zal zijn maagverkleining net als Patty in België laten uitvoeren. De behandeling is in Nederland niet toegestaan voor mensen die niet kampen met ernstig overgewicht. Je zou bijna terugverlangen naar Patty's Klysma Show, toch allemaal net even iets minder ingrijpend…

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in