'Ik kreeg in één keer een ander lijf.'

Vrijwel elke vrouw krijgt er vroeg of laat mee te maken, dus ook Bridget Maasland (46), die meldt in het prestadium van de overgang te zitten. Ze merkt dat mensen liever niet over dit onderwerp praten.

Article continues after the ad

"De tendens is al snel: o, dat wijvengezeik," zegt ze in Grazia. "Of: dat is niet sexy. Want in de natuur word je natuurlijk gewoon afgeschreven. Dat is pittig,"

Maasland & de Menopauze

"Ik kreeg in een keer een ander lijf”, gaat de RTL Boulevard-presentatrice verder. “Toen gingen er wel wat bellen rinkelen. Maar de grootste impact was geestelijk. Ik kreeg bepaalde dingen niet meer klein in mijn hoofd, waardoor alles aan je gaat vreten. En dat precies in dít jaar. Aan de andere kant was het een opluchting dat ik een deel van mijn gevoelens ook hierop kon schuiven.” Ze doelt daarmee op de spraakmakende romance en breuk met André Hazes waar iedereen het over had.

Volgens Maasland leven we in een maatschappij die werkt volgens de hormoonhuishouding van de man: "Gewoon keihard doorwerken en nergens rekening mee hoeven houden. Eigenlijk is dat raar. Wij zijn nog best achtergesteld op veel fronten.

Bridget over de overgang

"Het mooie is, daar ben ik via mijn psycholoog achter gekomen, dat vrouwen hun grootste meesterwerken pas na de overgang hebben gemaakt," zegt Bridget.

"Dat vind ik wel een prettige gedachte. The best is yet to come. Het houdt namelijk niet op. Je leert jezelf beter kennen, wordt zelfverzekerder, weet wat je waard bent, wat je wel en niet wil. Er zitten ook veel voordelen aan. Alleen, daar heeft niemand het over. Liever wordt er helemaal niet over dit onderwerp gesproken."

Foto (c) ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in