Haar gezondheid staat doorwerken niet meer toe.

Na een zeer rommelige week op het Binnenhof – formatie mislukt, sneeuwvlokjes van partijen die niets van elkaar kunnen hebben – komt er alweer een ministerpost vrij.

Tamara van Ark stapt per direct op als demissionair minister voor Medische Zorg. Vanwege gezondheidsredenen kan ze niet verder met haar werk, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

'Helaas is er nog geen sprake van herstel op het niveau dat ik weer aan de slag kan'

De VVD-minister was al een aantal weken afwezig vanwege nekklachten. Maar ze moet nu helemaal afhaken. "De afgelopen weken heb ik stappen gezet om te herstellen van aanhoudende nekklachten", schrijft Van Ark in een reactie. "Helaas is er nog geen sprake van herstel op het niveau dat ik weer aan de slag kan."

Article continues after the ad

Van Arks werk wordt overgenomen door haar collega’s op het ministerie van Volksgezondheid, minister Hugo de Jonge en staatssecretaris Paul Blokhuis. Van Ark was tijdens de afgelopen verkiezingen de nummer 2 achter partijleider Mark Rutte.

Ze laat weten ook haar Kamerzetel op te geven. "Dit werk, zowel in het kabinet als in de Kamer, vraagt 100% en vaak meer en dat lukt nu niet. Ik weet ook niet wanneer dat wel zo is," aldus Van Ark.

Foto (c) ANP 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in