Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Ondernemer Marian Spier over haar moeder Mavis

'Ze neemt de tijd en is sterk in haar communicatie.' Zorgethicus en programmamaker Doret van der Sloot is gefascineerd door de vraag hoe we goed voor onszelf en anderen kunnen zorgen. Voor Nouveau spreekt ze met  bijzondere vrouwen over de invloed van hun moeder op hun leven en carrière. Deze kee...

Ondernemer Marian Spier over haar moeder Mavis

'Ze neemt de tijd en is sterk in haar communicatie.'

Zorgethicus en programmamaker Doret van der Sloot is gefascineerd door de vraag hoe we goed voor onszelf en anderen kunnen zorgen. Voor Nouveau spreekt ze met  bijzondere vrouwen over de invloed van hun moeder op hun leven en carrière.

Deze keer: Marian Spier (Amsterdam, 1970), sociaal ondernemer en bestuurder, over haar moeder Mavis Deekman (1944, coupeuse, geboren in Paramaribo, woont in Saramacca).

Marian: ‘Mijn moeder is scherp, direct, eerlijk en gefocust. Ze doorziet de dingen. En als ze iets doet, dan doet ze het goed. Hoewel ze zichzelf nooit ondernemer zal noemen, is dat wat ze altijd heeft gedaan: ondernemen.

Net als mijn oma kan ze geweldig koken, en dus kwam er een cateringbedrijf. Ze leerde naaien, en dus werd ze coupeuse. En als ze planten kweekt, dan ontstaat er een overvolle tuin en wil iedereen natuurlijk een plant hebben van mijn moeder.’

DE WIJDE WERELD IN

‘Hoewel ik in veel opzichten op mijn moeder lijk, leef ik een heel ander leven. Beiden zijn we avontuurlijk, maar ik ben degene die het erf verliet en de wijde wereld introk. Reizen, meanderen, het ontdekken van andere culturen, mensen, gewoonten, plaatsen, systemen: je kunt me niet gelukkiger maken.