'Wees geen go-getter, maar een go-giver.'

Arianna Huffington (70) schreef al 15 boeken, is de oprichter van The Huffington Post, leidt de start-up Thrive Global (die zich richt op gezondheid en welzijn), werd door Time uitgeroepen als een van 's werelds meest invloedrijke vrouwen en staat hoog op de Most Powerful Women lijst van Forbes.

Wat heeft deze grote fan van slapen eens voor wijze woorden voor vrouwen die een succes van hun leven willen maken?

"We moeten accepteren dat we niet altijd de juiste beslissing nemen en dat we het soms enorm verknallen. Falen is niet het tegenovergestelde van slagen, het maakt onderdeel uit van slagen en succes."

Article continues after the ad

"Onbevreesd leven is als een spier. Ik weet uit eigen ervaring dat hoe meer ik de confrontatie met mijn angsten aanga, hoe vanzelfsprekender het wordt om me niet meer door mijn angsten te laten leiden."

"Ik kan het iedereen aanraden om in de vooravond je telefoon aan de lader te leggen en er niet meer naar om te kijken. Negenennegentig van de honderd zaken is niet urgent. Als je meent altijd aan te moeten staan, creëer je zelf een burn-out cultuur."

"Ooit bleef ik maar op om te werken en at ik om mijn ogen open te kunnen houden, zelfs als ik geen honger had. Het was een manier om door te bikkelen, maar het had niets met goed zorgen voor jezelf te maken."

"Succes is niet per se geld en macht. Je leven daaraan meten is op een krukje met maar twee pootjes zitten. Je bent ook een succesvol mens als je vrienden hebt, goed voor je kinderen en huisdieren zorgt en blij kunt zijn met wat je hebt. Ik zeg niet dat je geen ambities zou moeten hebben, maar sta jezelf ook tevredenheid toe."

"Neem nooit beslissingen op basis van een gebrek aan iets. Als je even doordenkt, weet je dat je opties hebt."

"Ik heb vrede met de wetenschap dat wat voor me bestemd is op mijn pad zal komen en dat wat aan mijn neus voorbij gaat niet voor mij bestemd was."

"Wees geen go-getter, maar een go-giver. Maak deel uit van het grote geheel. Steun anderen. Steun vooral andere vrouwen."

"Vooral vrouwen moeten zich ervan bewust zijn dat ze zichzelf de druk opleggen die ze ervaren. Niemand die daadwerkelijk beweert dat je aan allerlei eisen moet voldoen. Laat je niet gek maken."  

"Veel mensen zien vooral leeuwen en beren op de weg. Je leven leven alsof het je meezit, maakt het niet per se succesvoller, maar wel lichter. Laat wat meer flow toe, probeer wat minder onder controle te houden. Zo creëer je ruimte voor jezelf"  

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in