Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Olcay Gulsen over Lil Kleine: 'Geld is de duivel bij dit soort jongens'

Over huiselijk geweld: 'Het is geen incident, het gebeurt elke dag.' Olcay Gulsen, die zelf opgegroeide met een gewelddadige vader en zich inzet voor de bestrijding van huiselijk geweld, heeft bij Op1 helder gereageerd op de mishandeling van Jaimie Vaes door Jorik Scholten, ook bekend als Lil Kle...

Olcay Gulsen over Lil Kleine: 'Geld is de duivel bij dit soort jongens'

Over huiselijk geweld: 'Het is geen incident, het gebeurt elke dag.'

Olcay Gulsen, die zelf opgegroeide met een gewelddadige vader en zich inzet voor de bestrijding van huiselijk geweld, heeft bij Op1 helder gereageerd op de mishandeling van Jaimie Vaes door Jorik Scholten, ook bekend als Lil Kleine.

"Het is geen incident," aldus Olcay. "Het gebeurt iedere dag overal. Iedere acht, negen dagen wordt er in Nederland een vrouw vermoord.”

Op haar verzoek werden de beelden van de bewakingscamera niet nog eens herhaald. "Ik vind het zo beschadigend," zei ze daarover. "We hebben hier niet alleen te maken met twee volwassen mensen, maar ook met een gezinssituatie. Met een kind dat later groot wordt en ziet dat papa dit bij mama heeft gedaan."

Olcay hoopt dat het gesprek over huiselijk geweld op gang blijft. "En dat er ook echt een keer structureel iets gaat veranderen in de samenleving."

Ze begrijpt dat iedereen meeleeft met Jaimie, maar hoopt wel dat mensen niet wegkijken als het gaat om de buurvrouw: "Bijna in iedere straat wordt een vrouw mishandeld. In bijna iedere klas zit een kind dat thuis in geweldssituaties leeft."

Heb je hulp nodig?

Huiselijk geweld heeft een enorme impact op je leven. Je huis moet een veilige plek zijn. Heb je acute hulp nodig? De hulplijn van 113 is 24/7 open.

Foto (c) ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in