Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Olcay Gulsen: 'Help vrouwen die met huiselijk geweld te maken hebben'

'Let eens wat meer op je buurvrouw, maak eens een babbeltje.' Zelf groeide Olcay Gulsen op met een gewelddadige vader. Lang durfde ze over het verdriet van haar moeder, haar zussen en haarzelf niet te praten, maar dat moest veranderen, vond ze.  Daarom sloot Gulsen zich met haar beautymerk aan bi...

Olcay Gulsen: 'Help vrouwen die met huiselijk geweld te maken hebben'

'Let eens wat meer op je buurvrouw, maak eens een babbeltje.'

Zelf groeide Olcay Gulsen op met een gewelddadige vader. Lang durfde ze over het verdriet van haar moeder, haar zussen en haarzelf niet te praten, maar dat moest veranderen, vond ze. 

Daarom sloot Gulsen zich met haar beautymerk aan bij UN Women Nederland, de vrouwenrechtenorganisatie van de Verenigde Naties. "Ik schaamde me voor iets wat mij werd aangedaan," zegt ze tegen het ANP. "En dat is niet oké, besefte ik pas veel later", vertelt Gulsen aan het ANP. "Ik wil andere vrouwen helpen hun eigen schoonheid en waarde weer in te laten zien."

Op 23 en 24 november gaat de gehele opbrengst van aankopen bij Olcay Gulsen Beauty naar UN Women Nederland. Met het geld worden vrouwen en meisjes geholpen die thuis geweld meemaken of net uit zo'n situatie zijn gevlucht.

'Met het geld worden opvangcentra gefinancierd en krijgen vrouwen de kans om hun toekomst op te bouwen'

'Met tien euro kan je al iemand helpen. Dat is nog niet eens de prijs van een mascara', zegt Gulsen. Met het geld worden opvangcentra gefinancierd en krijgen vrouwen de kans om hun toekomst op te bouwen nadat ze uit een gewelddadige thuissituatie zijn gevlucht.

'Sommige vrouwen hebben niet eens geld om de bus naar het politiebureau te betalen, dus die kunnen nooit aangifte doen. Ook die vrouwen willen we helpen. Zij kunnen zich over de hele wereld melden en financiële en mentale hulp krijgen.'