Wat betekent 'We The People' nu in de praktijk?

Barack en Michelle Obama hebben voor Netflix een animatieserie gemaakt die jonge mensen moet leren over hoe een land werkt en wat hun rol daarin kan zijn.

We The People bestaat uit tien muzikale afleveringen van drie minuten waarin zaken als belastingen, verkiezingen, wetten en protest aan bod komen. De voormalige president en first lady wisten bekende namen als H.E.R., Janelle Monáe, Brandi Carlile, Lin-Manuel Miranda, Adam Lambert, Andra Day en Amanda Gorman te strikken voor een bijdrage aan de serie.

De Obama's richtten in 2018 het productiebedrijf Higher Ground op en tekenden een langlopend contract met Netflix. Ze brachten daar onder meer de documentaires American Factory en Crip Camp uit. Beide docu's gingen op voor een Oscar; American Factory wist de Academy Award in 2019 te winnen.

Article continues after the ad

We The People gaat eind juni in première op festival AFI Docs in Washington. De reeks is vanaf 4 juli te zien op Netflix.

Foto (c) Michelle Obama

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in