'Ik had graag meer kinderen gewild.'

Nicole Kidman (54) heeft een hit aan Nine Perfect Strangers, waar ze niet alleen de hoofdrol in speelt, maar wat ze ook zelf produceerde.

Het is een nieuwe fase in haar carrière, want nog niet eerder was ze helemaal verantwoordelijk voor een productie. Ze is blij met haar lange, rijke carrière.

Article continues after the ad

Nicole in 1983 en yep, dat is haar eigen haar

"Ik ben er geschokt en verbaasd over," zegt ze in de Australische Marie Claire. "Maar ook ongelofelijk trots en dankbaar. Overal is hard voor gewerkt, niets is me op een zilveren schaal aangereikt. Niet aan mij, niet aan mijn man. Keith zegt altijd dat elke baksteen in ons huis een optreden is. Dat verliezen we nooit uit het oog."

Ondanks het succes kent haar leven ook verdriet: "Ik had graag meer kinderen gewild, maar die keuze had ik niet. Ik had er graag tien gehad." Nicole sprak eerder openhartig over haar vruchtbaarheidsproblemen en miskramen. De overgang lijkt rust te hebben gebracht.

'Ik hou van kinderen: ze zijn eigenzinnig, grappig en hebben geen filter'

"Het is oké, want ik kan over andere kinderen moederen. Ik heb zes nichtjes en een neefje en ik ben peettante van twaalf kinderen. Ik hou van moederen, ik hou van kinderen: ze zijn eigenzinnig, grappig en hebben geen filter. En dan kun je ze zien opgroeien en ze de wereld insturen."

Nicole heeft met Keith Urban twee dochters, Faith (10) en Sunday (13). Faith kwam bij hen met hulp van een draagmoeder.

Uit haar huwelijk met Tom Cruise heeft Kidman ook nog Bella en Connor, hier in 2004, allebei inmiddels volwassen. Bij de scheiding in 2001 bleven zij bij hun vader, zoals Scientology dat eist. Met hen heeft ze tot haar verdriet inmiddels vrijwel geen contact meer.

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in