Maak kennis met de VN Vrouwenvertegenwoordiger 2022!

De Nederlandse Vrouwen Raad heeft Enaam Ahmed Ali, innovatiemanager op het gebied van ontwikkelingseconomie, voorgedragen als de VN Vrouwenvertegenwoordiger 2022.

Als Vrouwenvertegenwoordiger zal Enaam in oktober 2022 de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) toespreken en aandacht vragen voor de impact die het klimaat en technologie hebben op het welzijn en de sociaaleconomische positie van vrouwen wereldwijd. Een actueel onderwerp dat steeds urgenter wordt.

'Door haar brede netwerk is zij een verbinder en een representant van de vrouwen in Nederland'

Enaam is afgestudeerd op het gebied van ontwikkelingseconomie. Zij is werkzaam in innovatie binnen de Rabobank en actief als bestuurslid van UN Women NL, Women's March NL en lid van SPEAK, het collectief van moslimvrouwen.

Article continues after the ad

'Door haar activiteiten is Enaam een rolmodel voor diverse groepen vrouwen in de samenleving en door haar brede netwerk is zij een verbinder en een representant van de vrouwen in Nederland,' aldus de Vrouwenraad.

Uniek en leidend

Sinds het ontstaan van de Verenigde Naties in 1947 heeft Nederland als enige land een speciale Vrouwenvertegenwoordiger die elk jaar de wereldleiders toespreekt en aandacht vraagt voor gendergelijkheid. Nederland heeft daarmee een unieke en leidende positie in de wereld.

Enaam Ahmed Ali treedt met deze functie in de voetsporen van onder meer Marga Klompé (1947), Hanja Maij-Weggen (1977) en Margriet van der Linden (2014), Clarice Gargard (2019) en Angela Maas (2020/2021).

Voorbereiding  

Als voorbereiding op haar toespraak zal Enaam in het jaar 2022 gesprekken voeren met vrouwen, (vrouwen)organisaties, deskundigen, Europese en internationale politici en het bedrijfsleven, om zo vrouwen in Nederland en daar buiten een stem te geven op internationaal niveau. In New York zal ze verder spreken met relevante personen en organisaties om haar boodschap te bekrachtigen.

De VN Vrouwenvertegenwoordiger wordt van oudsher geselecteerd en begeleid door de Nederlandse Vrouwen Raad. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in