'Ze is het beste wat ik ooit heb gedaan.'

Dat Naomi Campbell in mei 2021 moeder is geworden, is bekend, maar van haar dochtertje was tot nu toe nog niet meer te zien dan een paar voetjes, op een kiekje dat inmiddels niet meer op haar Insta staat. Op de cover van Vogue toont het model wat meer van het meisje, wiens naam ze niet bekend wil maken: Baby Campbell it is!

Hoe het in zijn werk is gegaan, is niet bekend. "Ze is niet geadopteerd," zegt Naomi. "Ze is mijn kind." De rest zal ze uit de doeken doen in haar nieuwe boek, waar ze nog niet aan begonnen is, dus dat kan nog even duren. Misschien tijdig eicellen laten invriezen en een draagmoeder gevonden? Hoe dan ook: Naomi is gelukkig: "Ze is de grootste zegen die ik me ooit had kunnen voorstellen. Het beste wat ik ooit heb gedaan."

Article continues after the ad

Nou ja, laten we haar indrukwekkende carrière als model niet bagatelliseren. Naomi loopt nog altijd shows, nu met 18-jarigen. "Het is leuk om op mijn leeftijd samen te werken met jonkies, maar bij een van de shows zei ik wel: 'Kom op meiden, niet zo sloffen! Waarom lopen jullie zo langzaam?' Ik heb het idee dat het in mijn tijd vreugdevoller was. Wij lachten. We konden onze persoonlijkheden laten zien."

Naomi en Linda in 1990

Naomi, Linda Evangelista, Cindy Crawford en Christy Turlington hebben een appgroepje, als supermodellen van de jaren negentig onder elkaar. En ze werken samen aan een docuserie over hun toptijd, voor Apple TV. Van de groep heeft alleen Linda Baby Campbell nog niet gezien, zij komt momenteel liever niet onder de mensen na een cosmetisch akkefietje. "Ze is een dappere vrouw en ik sta voor honderd procent achter haar," aldus Naomi.

Baby Campbell – je debuut maken op een Vogue-cover is zó Naomi – reist overal met haar moeder mee. Die back-up heeft van een ↑ nanny. En het supermodel geniet van het leven door de ogen van haar dochter zien. "Ik voel me soms zelf weer een kind. Ik herleef weer kinderliedjes, spelen en ontdek hoeveel geweldige nieuwe speeltjes er zijn. En poppen! Dingen waar ik niet eens over kon dromen."

Waar ze zich nog het meest over verbaast: "Mijn dochter komt op de eerste plaats. Alles wat ik doe, doe ik voor haar. (Moeder zijn) is volkomen onzelfzuchtig, hè?" Zou ze meer kinderen willen? "Waarom niet?"

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in