'Ik had tijd nodig om voor mezelf te zorgen.'

Iedereen die ooit de zorg voor een baby heeft gehad weet: het is een uitputtingsslag. Daar kwam ook Naomi Campbell (51) achter.

Drie maanden geleden werd ze moeder van een dochter over wie vrijwel niets bekend is. Adoptie? Draagmoederschap? Wie het weet mag het zeggen. Het doet er op zich ook  niet zoveel toe, Naomi was in de wolken met haar kindje.

Article continues after the ad

Maar goed, op je 21ste hakt een gebroken nacht er toch minder in dan op je 51ste , zeker als je alleen over een dagnanny beschikt. Vandaar dat Naomi even haar toevlucht heeft gezocht in een gezondheids- en wellnesskliniek in Oostenrijk . 

Het gaat om het luxueuze resort Vivamayr Maria Wörth aan de oevers van het  Altaussee-meer, waar het model even bijkomt met wat broodnodige me-time.

"Ik had tijd nodig om voor mezelf te zorgen", aldus Campbell die zich inschreef voor het detox programma Reset, Restore, Regenerate , omdat ze besefte dat ze 'tijdelijk weg moest van haar stressvolle leven' en een toevluchtsoord als dit zocht om 'haar lichaam te helen en haar geest te kalmeren'.

"Ik had dringend tijd nodig om voor mezelf te zorgen," zegt ze. "Ze zeggen dat de maag het tweede brein is en dat ik mijn stofwisseling moest resetten. Dit soort levenslessen is van onschatbare waarde en zal je perspectief en focus op hoe je je innerlijke zelf voedt en koestert  volledig veranderen. Gezondheid is rijkdom en deze ervaring wilde ik graag met jullie delen."

Vermoedelijk ook omdat het een gesponsord tripje lijkt, maar kniesoor die daar op let: de baby was in ieder geval nergens te bekennen, dus we gaan ervan uit dat er alsnog een 24-uurs nanny is gekomen.

Vivamayr is een populair kuuroord voor celebs en aristo's, ook prins Ernst-August van Hannover liet zich er regelmatig oplappen naar menig drankgelag. Dit jaar won de spa de Haute Grandeur Global Award.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in