Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Mylo Freeman: 'Arabella is mijn manier om meer kleur te verspreiden'

Binnenkijken bij de kinderboekenschrijver! Mylo Freeman (61) schreef en illustreerde ruim zestig prenten­boeken. Met haar zwarte prinsesje Arabella brengt ze meer kleur in kinderboeken. Een mooi antwoord op het leed van onder meer haar Afro-Amerikaanse vader. Wanneer je het huis van Mylo en haar ...

Mylo Freeman: 'Arabella is mijn manier om meer kleur te verspreiden'

Binnenkijken bij de kinderboekenschrijver!

Mylo Freeman (61) schreef en illustreerde ruim zestig prenten­boeken. Met haar zwarte prinsesje Arabella brengt ze meer kleur in kinderboeken. Een mooi antwoord op het leed van onder meer haar Afro-Amerikaanse vader.

Wanneer je het huis van Mylo en haar gezin bin­nenkomt, is het alsof je een prentenboek voor volwassenen instapt. De gang combineert gifgroen met gouden cherubijntjes, in de badkamer brandt roze licht, de slaapkamer is knalrood en in de metershoge woonkamer/keuken – van oorsprong een atelier met dakramen – vind je oranje, geel en turquoise.

Alsof Mylo zich niet alleen in haar prentenboe­ken, maar ook in haar huis heeft uitge­leefd met de vrolijke ecolinekleuren waar ze zo van houdt. In haar atelier beneden, waar zij haar boeken schrijft, tekent en schildert, staan bakjes vol krijtjes, stiften en kwasten, rijen felgekleurde boeken van haar hand en zo’n honderd extrava­gant uitgedoste bruine en zwarte Barbies.

Powervrouwen
  • Stef Nagel