'Ik was al 29 toen ik durfde toegeven dat ik verliefd was op een vrouw.'

Operazangeres Francis van Broekhuizen (45) is ruim vijftien jaar samen met haar grote liefde Jacqueline. Tien jaar geleden trouwden ze. 

Francis nam haar tijd om uit de kast te komen. Op haar zeventiende was ze niet echt bezig met verliefdheden. "Ik wist toen ook niet dat ik lesbisch was," zegt ze in Story. "Dat vond ik lastig.  ‘Ook dat nog, waarom zit ik anders in elkaar, waarom ben ik niet gewoon?’ Terwijl ik wel genoeg voorbeelden in mijn familie had en iedereen daar heel normaal over deed.

"Maar ik sloot me daarvoor af. Uiteindelijk was ik 29 toen ik voor mezelf en mijn omgeving durfde toe te geven dat ik verliefd was geworden op een vrouw. Een vrouw met wie ik inmiddels vijftien jaar samen ben. Nu zie ik dat ik als puber verliefd was op andere meisjes, maar ik zag hen als goede vriendinnen. Niet om een relatie mee te hebben."

Article continues after the ad

'Ik dacht dat ik nooit verkering zou krijgen, want mij werd altijd gezegd dat ik lelijk was'

Eerder vertelde Francis al eens dat ze vroeger erg gepest werd: "Ik dacht dat ik nooit verkering zou krijgen, want mij werd altijd gezegd dat ik lelijk was. Ik zag mezelf ook als heel erg lelijk. Natuurlijk had ik wel allerlei gevoelens en was ik verliefd, maar ik koppelde daar nooit seksualiteit aan."