Het is het huis dat toonaangevend was voor Des Bouvrie Design.

Het is niet dat ze haar man Jan des Bouvrie, die in 2020 overleed, niet meer mist. Maar Monique des Bouvrie (59) is in een nieuwe fase terecht gekomen en wil een frisse start maken, op een plek waar niet zoveel herinneringen zijn.

Monique heeft nieuw geluk gevonden bij Otto Klein en is van plan te verhuizen en afscheid te nemen van de Naardense villa waar ze ruim dertig jaar lief en leed heeft gedeeld met Jan. 

De villa gaat de verkoop in. 'Ik ga verhuizen,' zegt Monique in Story. 'Het huis staat nog niet te koop, maar dat gaat wel gebeuren. Ik ga weg uit Naarden.' Het is een grote stap na dertig jaar lief en leed in het huis. Haar kinderen Jan en Bo groeiden er op en het is de plek waar Jan in de herfst van 2020 afscheid nam van al zijn geliefden. Een paar honderd meter verderop ligt hij begraven.

Article continues after the ad

Monique vertelde eerder dat het eerste jaar na Jans dood heftig is geweest. 'Je maakt alles voor het eerst zonder hem mee. De verjaardagen, de feestdagen, bijzondere momenten in het bedrijf. Dat was moeilijk. Ik kan nu wel zeggen dat dat jaar achter de rug is en we in het tweede jaar zitten, maar er zijn natuurlijk nog steeds momenten dat het verdriet in alle hevigheid toeslaat."

"En vaak gebeurt dat heel onverwacht. Door gesprekken die je voert, waardoor je wordt overvallen door emoties. Het gemis is dan weer zo sterk. En hoewel ik de energie van Jan nog elke dag om me heen voel, ga en kan ik nu wel verder met mijn leven.'

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in