'Haar hele onderverdieping is eruit gespoeld.'

Hoe machteloos moet je je als dochter voelen als je moeder vastzit in het half ondergelopen Valkenburg en je kunt er niet heen om haar te helpen?

Daphne Deckers (52) zat deze week in die situatie. "Haar hele onderverdieping is eruit gespoeld," zegt Daphne bij RTL4. "Maar ze zit nu veilig en ze zit droog, bij familie." 

'Het is allemaal modder, rivier, riool. Maar goed, we gaan oma helpen'

Daphne houdt vooral haar hart vast voor als al het water weer weg is: "Ik denk dat we maar kaplaarzen moeten gaan kopen. [...] Het is allemaal modder, rivier, riool. Maar goed, we gaan oma helpen. Mijn moeder is er heel erg door ontdaan. Ze is alleen en 78." Verder laat Daphne ook weten dat alles inmiddels oké is en het vooral materiële schade is. 

Article continues after the ad

'Ze is gered door de marine uit Den Helder. In een bootje'

"Wel moest haar moeder tijdens het dieptepunt van de watersnoodramp worden geholpen: "Haar straat was veranderd in een kolkende rivier en ze is gered door de marine uit Den Helder. In een bootje, ja, dat je het allemaal nog moet meemaken. Wij konden er niet heen. Maar de only way is up, dat water gaat dalen en wij gaan schrobben."

Foto (c) Nouveau / DPG Media 2021

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in