Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Miljuschka Witzenhausen: 'Ik kan nooit met mijn moeder op een terras zitten'

Sneak peek van het indrukwekkende interview met Miljuschka in de nieuwe Nouveau! Stralend staat ze op de cover van de nieuwe Nouveau: Miljuschka Witzenhausen, die in een spraakmakend exclusief interview vertelt over het verdriet én het geluk in haar leven. Zo was haar geliefde oma Stien eerder di...

Miljuschka Witzenhausen: 'Ik kan nooit met mijn moeder op een terras zitten'

Sneak peek van het indrukwekkende interview met Miljuschka in de nieuwe Nouveau!

Stralend staat ze op de cover van de nieuwe Nouveau: Miljuschka Witzenhausen, die in een spraakmakend exclusief interview vertelt over het verdriet én het geluk in haar leven.

Zo was haar geliefde oma Stien eerder dit jaar het eerste familielid dat een natuurlijke dood stierf. "Verder kennen wij alleen maar mensen die zijn doodgeschoten, uit het leven gerukt; we hadden dus nog nooit een aftakelingsproces meegemaakt," zegt Miljuschka. "Het was heftig, oma heeft veel pijn gehad."

Ook verdrietig is de situatie rondom haar moeder Astrid Holleeder, die getuigde tegen haar broer Willem Holleeder. Moeder en dochter zijn hecht, maar Miljuschka weet niet waar ze woont, voor hun beider veiligheid.

'De kleine, normale dingen zijn voor ons al zeven jaar lang onmogelijk'

"We zijn een deel van onze vrijheid kwijt. Ik mis een ouderlijk huis. Ik kan nooit met mijn moeder even door een winkelcentrum lopen of op een terras zitten. De kleine, normale dingen zijn voor ons al zeven jaar lang onmogelijk. Dat is pijnlijk, ik kan er niets anders van maken."

Geluk is er ook: een bloeiende relatie (er kwam wel wat therapie aan te pas), haar succes als culinair expert, de lekkere recepten op haar socials ('Je moet een foto willen líkken, niet liken'), haar bruisende levenslust. "Ik wil het leven gewoon een beetje glans geven," zegt ze. "Dat laagje vernis breng je aan door iets lekkers op tafel te zetten, een leuke jurk aan te trekken. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn."

'Een relatie kan heel makkelijk kapot, gezondheid is fragiel, je leven hangt permanent aan een zijden draadje'

Ze kent haar prioriteiten: "Het enige wat ik wil, is zoveel mogelijk thuis zijn met mijn gezin, soms samen op vakantie kunnen en elke dag lekker eten. Door wat ik heb meegemaakt, weet ik dat alles flinterdun is. Een relatie kan heel makkelijk kapot, gezondheid is fragiel, je leven hangt permanent aan een zijden draadje en succes is niet meer dan dat. Het is maar net hoe lang het goed blijft gaan. Dus probeer ik te genieten van elk moment dat dat zo is."

Verder lezen?

Het hele interview met Miljuschka – zeven pagina's, schitterende foto's! – staat in de nieuwe Nouveau die vanaf morgen, donderdag 13 oktober, in de winkels ligt. Online bestellen kan dan ook, het nummer wordt dan zonder verzendkosten naar je toegestuurd.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Powervrouwen
  • Stef Nagel