'Je plekje is in Hollywood nooit zeker.'

Ze is terug met een nieuwe film (French Exit) en ziet haar carrière na een lange pauze de laatste jaren weer helemaal opleven. In de tussentijd werd Michelle Pfeiffer (62) onverwachts ook nog even een ster op Instagram.

Article continues after the ad

Het was nooit haar bedoeling om te stoppen met haar acteercarrière, maar zo vertelt ze nu: haar leven pakte zo uit. "Voor ik kinderen kreeg, was mijn werk mijn leven, in positieve zin", vertelt Michelle tegen Town & Country. "Toen ze klein waren, nam ik ze gewoon overal mee naartoe. Maar al snel werd de vraag: hoe lang moeten we als gezin gescheiden leven door deze rol?"

Concurrentie

Dat haar man David E. Kelley (de man achter onder andere Ally McBeal en Big Little Lies) ook in de business werkte, hielp daar natuurlijk niets bij. "Het werd langzaamaan steeds moeilijk voor mensen om mij in de arm te nemen, het was gewoon té ingewikkeld."

Voor ze er erg in had, was ze al meer dan vijf jaar niet meer aan het werk en ging haar oudste dochter studeren. Tijd om weer aan de slag te gaan, vond ze. "Maar dat was zo eenvoudig nog niet. In mijn wereldje is je plekje nooit zeker. De concurrentie is moordend."

Te jong om een oma te spelen

Daarbij zat ze op een moeilijke leeftijd voor rollen. "Dat moment waarop je geen jonge vrouw meer kunt spelen, maar ook niet oud genoeg bent om de oma te spelen. Nu ben ik op een leeftijd waarop de rollen weer interessant worden. Goede timing, want voor mijn gevoel heb ik niet veel gemist."

Ze heeft dan ook niet stilgezeten in de jaren dat ze geen films maakte. Ze heeft een eigen lijn geuren (Henry Rose) en verzamelde zonder er echt iets voor te doen twee miljoen volgers op Instagram, waar ze in de categorie 'echt heel leuk om te volgen' valt.

En dan is er nu dus French Exit, een film waarvan het moeilijk te zeggen is wanneer we 'm in Nederland gaan bewonderen, maar waarvan de trailer ons nu al verlekkert.

Willen we meer of meer Michelle? Juist.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in