De voormalig First Lady gaat eten bij Dre en Bow.

Om het achtste en laatste seizoen van Black-ish in stijl af te sluiten, speelt niemand minder dan voormalig First Lady Michelle Obama een gastrol.

Zoals wel vaker in dit soort gevallen, speelt Michelle zichzelf. Ze ontmoet Dre en Bow Johnson (Anthony Anderson en Tracee Ellis Ross) tijdens een fundraiser.

Article continues after the ad

En ze is ook nog eens zo gek om een uitnodiging te accepteren om bij hen te komen eten.

De rest van de Johnson-clan is echter voornemens dit historische dinertje – dat Dre en Bow graag klein willen houden - hoe dan ook bij te wonen.

Sinds de eerste aflevering in 2014 figureerden de Obama's al vaker in de comedy. De Johnsons verkleedden zich al eens als Barack en Michelle voor Halloween en in de aflevering Hope zat archiefmateriaal van de inauguratie van Obama.

Mooi dus, dat Michelle meedoet in het laatste seizoen. Ze is wel een beetje underdressed, afgaand op Dre's moeder die klaar lijkt voor een staatsbezoek.

Black-ish gaat over een welgesteld Afro-Amerikaans gezin – Dre werkt in de reclamewereld, Rainbow is anesthesist – met vier kinderen met herkenbare familietoestanden. De serie snijdt echter ook gevoelige onderwerpen aan, die vaak een eyeopener zijn. Black-ish is is te streamen op Disney+, de aflevering met Michelle wordt uitgezonden op 4 januari 2022.

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in