'Ik heb mezelf leren breien om de tijd te doden.'

Michelle Obama (57) zegt dat ze 'in de richting van gepensioneerd' beweegt om 'de zomer achterna te reizen'. Het zou de voormalig First Lady en haar man Barack 'meer tijd geven om samen te zijn,' zegt ze in People.

Sinds ze niet meer in het Witte Huis wonen, heeft het stel een aantal grote projecten afgewerkt, zoals hun memoires schrijven, campagne voeren voor Joe Biden en deals sluiten met Netflix en Spotify...

...en intussen liet ze zich ook nog even vaccineren.

Article continues after the ad

Obama Foundation

Ze is opgelucht dat Donald Trump geen president meer is. "We kunnen even ademhalen, maar er is nog veel werk te doen. Daarom richten Barack en ik ons op de nieuwe generatie leiders opleiden via de Obama Foundation."

"Zodat we elk jaar eens stapje verder uit de spotlights kunnen gaan om ruimte te maken voor hen." De Foundation biedt onder andere studiebeurzen, fellowships en leiderschapsprojecten aan.

Golf en zon, graag

Naast hun politieke en filantropische activiteiten leven de Obama's volgens Michelle bedaagd. "Ik zwem veel en ik heb mezelf leren breien om de tijd te doden. Barack golft veel. We hebben tegen Malia en Sacha gezegd dat we de zomer achterna gaan reizen."

"Barack en ik willen nooit meer een winter meemaken. We hebben de Foundation zo opgezet dat iemand anders hem kan leiden en wij met pensioen kunnen. Dan kan Barack teveel golfen en ik hem plagen dat hij teveel golft omdat hij verder niets te doen heeft."

Nest niet leeg te kríjgen

Tijdens de pandemie kwamen beide dochters weer thuis wonen. "Ik was helemaal klaar voor een leeg nest," zegt Michelle.

"En verheugde me erop dat ze hun eigen leven aan het opbouwen waren en stond mezelf toe me de emotionele ruimte te gunnen om ze los te laten. Nou, ze zijn terug!"

Foto's (c) Getty Images, Michelle Obama

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in