'Ik ben vergevingsgezind, maar ik vertrouwde hem niet meer.'

De scheiding van Bill Gates (66) en Melinda French Gates (57, zo noemt ze zich tegenwoordig) was voor velen een verrassing.

De miljardair waren al 34 jaar samen, waarvan 27 getrouwd en leken een harmonieus huwelijk te hebben, waarin ze bovendien soepel samenwerkten op filantropisch gebied.

Article continues after the ad

Bill en Melinda in 1998

Achter de schermen rommelde het echter wel degelijk tussen de ouders van Jennifer, Rory en Phoebe. Toen het nieuws van de scheiding bekend werd, lekte al snel uit dat Mr. Microsoft een affaire had gehad. Iets waar Melinda achter kwam door een privédetective in te huren.

 "Ik heb veel dagen gehad waarop ik alleen maar huilde", aldus Melinda in CBS Mornings. "Dat ik op de grond lag en dacht: hoe  kan dit? Hoe ga ik ooit nog opstaan? Hoe kom ik ooit nog verder?"

Bill en Melinda in 2015

Ze vertelde ook dat ze daarnaast heel boos was en dat dit ook bij het rouwproces hoorde. "Je rouwt om het verlies van iets waarvan je dacht dat het zeker was en dat de rest van je leven bij je zou horen. Het is een pijnlijke zaak."

Toch was dat niet de enige reden dat Melinda hem verliet, zo vertelde ze in CBS Mornings. "Ik geloof volledig in vergevingsgezindheid, dus ik dacht dat we er wel doorheen zouden komen", vertelt ze. "Er is niet één specifiek ding geweest waardoor we uit elkaar gingen. We bereikten een punt waarop ik doorhad dat het niet gezond was wat we deden en dat ik hem niet vertrouwde." 

'Epstein was weerzinwekkend. Hij is het vleesgeworden kwaad'

Wat eveneens meespeelde, was dat Bill Jeffrey Epstein als kennis beschouwde. "Zoals ik al zei, het ligt niet aan één ding, er speelde veel," zegt Melinda. "Maar ik vond het niet leuk dat hij contact had met Jeffrey Epstein, nee. "Ik heb Jeffrey Epstein precies één keer ontmoet, want ik wilde zien wie deze man was. Zodra ik de kamer binnenstapte, had ik er al spijt van. Hij was weerzinwekkend. Hij is het vleesgeworden kwaad. Ik heb er nachtmerries over gehad."

Ze leeft dan ook erg mee met alle vrouwen die met hem te maken hebben gehad. "Mijn hart breekt als ik aan al deze jonge vrouwen denk... Want als ik me zo al voelde, terwijl ik hier de oudere vrouw ben... Mijn god, ik vind het verschrikkelijk voor die jonge vrouwen. Het is walgelijk."

Bill heeft overigens altijd ontkend een zakelijke of vriendschappelijke relatie met Epstein te hebben. "Er waren mensen om hem heen die zeiden: ’Hé, als je sponsoren zoekt, dan moet je bij Epstein zijn want hij kent veel rijke mensen", verklaarde hij in 2019 aan The Wall Street Journal. Hij voegde daaraan toe dat hij 'wenste dat ze elkaar nooit hadden ontmoet' en 'een fout had gemaakt' door te denken dat Epstein hem had kunnen helpen.

'We hebben een prima werkrelatie en dat is goed partnerschap voor onze stichting'

Hoe is het nu tussen de ex'en? "We gaan vriendschappelijk met elkaar om, maar ik zou ons geen vrienden noemen," zegt Melinda. "We hebben wel een prima werkrelatie en dat is goed partnerschap voor onze stichting." Ze zegt zelf aan een nieuw hoofdstuk te zijn begonnen. "Het is 2022 en ik richt me op mijn toekomst," aldus French Gates. "Ik kijk nu vooral vooruit."

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in