Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Mattel eert Covid-19 helden met een eigen Barbie

Onder hen de Britse vaccinontwikkelaar Sarah Gilbert. Over rolmodellen gesproken. Barbie is al een tijdje bezig het assortiment diverser en geëmancipeerder te maken, maar heeft zichzelf overtroffen met een nieuwe collectie, waarin 'de helden van de pandemie' worden geërd. Onder hen de Britse prof...

Mattel eert Covid-19 helden met een eigen Barbie

Onder hen de Britse vaccinontwikkelaar Sarah Gilbert.

Over rolmodellen gesproken. Barbie is al een tijdje bezig het assortiment diverser en geëmancipeerder te maken, maar heeft zichzelf overtroffen met een nieuwe collectie, waarin 'de helden van de pandemie' worden geërd.

Onder hen de Britse professor Sarah Gilbert, mede-ontwikkelaar van het Oxford/AstraZeneca vaccin. "Mijn wens is dat mijn pop kinderen bewust maakt van carrières waar ze zich misschien niet van bewust zijn, zoals vaccinoloog. En dat toekomstige generaties beseffen dat ook zij kunnen werken in de wetenschap, technologie, engineering en wiskunde, vakgebieden waarin vrouwen historisch gezien ondervertegenwoordigd zijn.

Naast Gilbert is er een Barbie van Audrey Sue Cruz (een frontline worker uit  Nevada), Chika Stacy Oriuwa (psychiater aan de University of Toronto), Jaqueline Goes de Jesus (een biomedisch researcher), Kirby White (huisarts in Australië en SEH-verpleegkundige ↑  Amy O’Sullivan.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in