Ze leidt nu de grootste ledenorganisatie van Nederland.

Wéér een glazen plafond aan diggelen: Marga de Jager (1968) begint morgen als de nieuwe CEO van de ANWB. Ze werkt al sinds 2006 in verschillende functies voor de organisatie die bijna vijf miljoen leden heeft.

Marga heeft haar sporen binnen de organisatie verdiend en kent de ANWB door en door. Op inspirerende wijze heeft zij mooie resultaten behaald en grote programma’s succesvol afgerond”, zegt Dorine Burmanje, voorzitter van de Raad van Commissarissen en Raad van Toezicht van de ANWB.

'We doen ertoe in de maatschappij en in het individuele leven van vele Nederlanders'

De Jager wil verder bouwen aan een ANWB die "als moderne ledenorganisatie het verschil maakt door het gebruik van data en nieuwe technologie”. De Jager zegt verder: "We zijn trots op de klantgerichte dienstverlening van onze enthousiaste medewerkers. We doen ertoe in de maatschappij en in het individuele leven van vele Nederlanders. Onze missie is duidelijk: iedereen zorgeloos en met plezier onderweg."

Article continues after the ad

Sleutelrol crisis

Er heerst bij de nieuwe directeur wel een dubbel gevoel over het afgelopen jaar. Het was een zware periode voor de afdelingen reizen en detailhandel. Maar door de coronacrisis ging het juist goed met de afdeling hulpverlening. Zo zette de ANWB een extra traumahelikopter in toen de IC’s tijdens de eerste lockdown overbelast waren. Met de helikopter werden patiënten van het ene naar het andere ziekenhuis verplaatst.

Ook was de ANWB Alarmcentrale medeverantwoordelijk voor het terughalen van 21.000 Nederlanders die in maart vorig jaar in het buitenland gestrand waren, doordat landen wereldwijd hun grenzen sloten vanwege het uitbreken van de coronacrisis.

Foto (c) ANWB

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in