Serieus interview over haar hilarische bestseller!

Maike Meijer (53), actrice en scenarioschrijver van het satirische programma Toren C, debuteerde vorig jaar als schrijver met Wen er maar aan, een fictief dagboek over het leven van de werkloze actrice M. Het werd een bestseller waar vrouwen van een zekere leeftijd om snikken van het lachen, want o – zó herkenbaar.

Article continues after the ad

(c) Maike Meijer

Ze vergelijkt het geslachtsdeel van de oudere man met ‘vergeten groenten’, tekent een barcode boven een vrouwenlip en schrijft erbij: ‘Product over de datum…’ en haar tekening van twee vrouwen die bijna geheel verdwijnen achter de bosschages die uit hun theeglazen steken, is té leuk. ‘Vrouwen met muntthee,’ luidt het bijschrift simpelweg: verrukkelijk raak.

'Als ik ergens een grap over kan maken, maak ik het draaglijk'

‘Zelfspot is mijn levensles," zegt ze in de nieuwe Nouveau. "Ik vind dat mensen zichzelf vaak erg serieus nemen. Ik heb dat niet. Ik red me in pijnlijke periodes door altijd met zelfspot naar mezelf te kijken. Dat levert mij als mens altijd veel op. Het is echt mijn redding, in alles. Als ik ergens een grap over kan maken, maak ik het draaglijk.’ Is dat ook de uiteindelijke boodschap in haar boek? ‘Absoluut. Als je blijft relativeren, als je de humor van dingen blijft zien – ook van je eigen onvermogen – valt het misschien best mee.’

 

Het hele interview met Maike vind je in de nieuwe Nouveau die nu in de winkel ligt. Online bestellen kan ook, op Magazine.nl, nu zonder verzendkosten!