De actrice/bestsellerauteur neemt geen blad voor de mond in ons nieuwe nummer.

Maike Meijer (54) is onze nieuwe leading lady en staat prachtig in panter op de nieuwe Nouveau. Je weet wel, zij van de grote gele supermarkt en 'Wen er maar aan', haar pijnlijk eerlijke, om te snikken zo grappige boek over een vrouw in de overgang. Er komt een vervolg én een verfilming en dat snappen wij natuurlijk helemaal.

Want Maike zegt gewoon waar het op staat. In haar boek, maar ook in Nouveau, waar ze wordt geïnterviewd door Antoinnette Scheulderman.

Krampachtig vasthouden

Ook als het gaat over onderwerpen die vaak onder het kleed worden geschoven, zoals minder zin hebben in seks. Een terugkerend onderwerp in 'Wen er maar aan'

Article continues after the ad

Maike: "Ik denk dat daar bij veel stellen grote schaamte omheen hangt. En dat we met z'n alleen krampachtig vasthouden aan iets waarvan we vínden dat het er nog zou moeten zijn."

Let op: dat geldt heus niet alleen voor vrouwen. Maike: "Ook mannen: die denken te moeten voldoen aan het plaatje van de man die altijd maar wil. Terwijl ze intussen misschien liever gewoon het sportkatern lezen."

Kruip jij ook liever met een goed boek of een aflevering Bridgerton op de bank, dan ben je niet alleen, vertelt onze covervrouw ook. "Ik was vroeger honderd keer geiler dan nu – dat ís nu eenmaal zo. Het gevoel dat je zoveel zin hebt dat je de ander nú op de keukentafel wil pakken. Fucking slecht bedacht dat dat op een gegeven moment verdwijnt."

Verder lezen? 

In de nieuwe Nouveau vertelt Maike ook over relatietherapie, hoe ze haar uitgevlogen oudste mist, haar hippieouders en ouder worden: 'Dokter Prik komt in het boek voor en daar ben ik echt weleens geweest, maar dat is lang geleden en ik denk eigenlijk niet dat ik nog zal gaan. Ook omdat ik het verval wel mooi vind: dat je hangtieten krijgt, of bang bent dat je ruikt, ik vind dat grappig. En humor is altijd mijn medicijn geweest.'

 

De nieuwe Nouveau ligt vanaf morgen (donderdag) in de winkels. Online bestellen kan vanaf dan ook, het nummer wordt dan zonder verzendkosten naar je opgestuurd.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in