Wát een verschil met een jaar geleden.

Presentatrice en documentairemaker Linda Hakeboom werd getroffen door borstkanker en legde het hele traject van haar behandeling in alle rauwe realiteit vast: operaties, bestralingen, chemo – het is allemaal erg ingrijpend.

Op 22 november 2021 slikte Linda haar laatste chemopillen. Daarmee rondde ze haar behandeling af en begon ze aan een nieuwe fase: verwerken wat ze allemaal voor haar kiezen had gekregen.

"Tijdens je behandeling sta je in die overlevingsstand en gaat je brein heel slim om met levensbedreigende situaties", zei ze daar over. "Alleen de meest essentiële stukjes verwerk je op dat moment, de rest stop je weg."

Article continues after the ad

Als je deze foto's ziet, begrijp je meteen hoe zwaar het is om een behandeling tegen kanker te ondergaan. "Een jaar geleden vs. Nu," schrijft Linda erbij. "Ik zeg je eerlijk, het doet me best pijn om dit te zien. Toen ik er zelf middenin zat, besefte ik minder hoe zwaar ik het eigenlijk had. Als ik nu dat koppie zie, komt het soms pas echt binnen. Ik zie iemand die niet wist waar ze uit zou komen. Iemand die niet wist of de behandeling aan zou slaan. Ik zie iemand die doodop is. Maar ook iemand die gewoon stapje voor stapje zette. En zo haar dagen doorkwam. Het hele traject bracht me ergens een vreemde rust. Ik ging gewoon zitten in de achtbaan en ik zag het wel per dag. Iets anders kon ik toch niet doen."

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in