Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Linda de Mol open over haar gevoel na ‘The Voice’-schandaal: “Ik was bang depressief te worden”

Linda de Mol open over haar gevoel na ‘The Voice’-schandaal: “Ik was bang depressief te worden”

Toen de schandalen rondom haar ex Jeroen Rietbergen en The Voice of Holland naar buiten kwamen, stortte Linda de Mol (58) volledig in. “Na een paar weken deed ik iets wat ik nog nooit gedaan had: ik zocht hulp bij een therapeut”, schrijft Linda in haar nieuwe editorial in haar eigen LINDA. magazine.

De YouTube-serie BOOS kwam begin dit jaar met een uitzending waarin misstanden rondom The Voice of Holland aan de kaak werden gesteld. In de uitzending kwamen tientallen vrouwen aan het woord die onder anderen bandleider Jeroen Rietbergen beschuldigen van seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van het programma.



‘Bang dat ik depressief word’

Daarna stortte Linda in, schrijft ze. Van de therapeut die ze opzocht, kreeg ze als eerste vraag: “Waar ben je het meest bang voor?.” Ze antwoordde: “Dat ik depressief word.” De therapeut stelde haar gerust. Als ze niet eerder depressief is geweest, word je dat ook niet, zei deze.



“Je neemt heel coherente beslissingen: je stopt tijdelijk met werken, en omringt je met mensen die je dierbaar zijn. Een depressief iemand wil de dekens over z’n hoofd trekken en kan helemaal niets meer beslissen. Je hebt een hoop verdriet, dat is iets anders.”



Volgens de therapeut kon De Mol zelf bepalen wat ze daarna verder wilde doen, zowel op zakelijk- als privégebied. Een show presenteren kwam nog te vroeg. “Het idee alleen al zo’n showtrap af te moeten, bezorgde me een paniekaanval.”



Een warm bad

Linda zegt veel te hebben gehad aan de collega’s van haar nieuwe serie Five Live op SBS6, die niet alle kijkers kan bekoren. “De opnames voor Five Live waren al gepland, acteurs en crewleden hadden hun agenda’s vrijgehouden, dus daar moest ik wel over nadenken.”



Ze stortte zich op de serie en dat was een goede beslissing. “Een warm bad van lieve mensen: Waldemar Torenstra die altijd net op het juiste moment vroeg hoe het ging, mijn dikke vriendinnen Lies Visschedijk, met wie ik al zo veel meegemaakt heb en Zygia, m’n visagiste, die m’n wallen én m’n dips wegwerkte.”



Je las een artikel van Libelle. Libelle.nl is dé website voor alles wat vrouwen willen weten en, van persoonlijke verhalen tot handige lifehacks. Van entertainment tot koninklijk nieuws.