De politica over de samenwerking tussen mannen en vrouwen.

Voormalig minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen (1962) werd in 2017 Tweede Kamerlid voor de PvdA. Sinds januari van dit jaar is ze fractievoorzitter en lijsttrekker voor deze partij, momenteel voert ze online campagne voor de verkiezingen.

Ploumen schittert in de nieuwe Nouveau, waar ze onder andere praat over haar kijk op de samenwerking tussen mannen en vrouwen in de politiek. 

Article continues after the ad

"Over het algemeen zijn mannen wat langer van stof en vrouwen meer to the point," zegt Ploumen, hier met Nouveau's hoofdredacteur Claudia. "Ik ook, ik zeg graag waar het op staat. Maar we zijn met 150 mensen in de Tweede Kamer; om een meerderheid te bereiken moeten 76 mensen het met je eens zijn. Dus is het de kunst om met iedereen samen te werken, ook als de ander een totaal ander politiek standpunt heeft of wanneer je met iemand van mening verschilt. Je móet samenwerken."

Verder lezen? Het hele verhaal van Lilianne Ploumen (én Sigrid Kaag én Dilan Yesilgöz-Zegerius) lees je in de nieuwe Nouveau die NU in de winkel ligt. Je kunt 'm ook bestellen op Magazine.nl, dan wordt het nummer tijdelijk zonder verzendkosten aan je opgestuurd!