'Na een dag Journaal-kommer en kwel heb ik daar behoefte aan.'

Hoe houdt NOS-presentator Simone Weimans – ze is genoemd naar Simone de Beauvoir - de vaart in haar dagen en het plezier in haar werk? In Intermediair vertelt ze dat ze houdt van een opgeruimd huis: "Dat zorgt in mijn geval voor een opgeruimd hoofd."

Verder blijft ze graag bijleren ("Ik wil niet stil blijven staan") en kan ze haar vele heel verschillende werkzaamheden goed in blokjes verdelen: "Ik richt me altijd op één taak."  

'Het lukt me niet altijd om The Handmaid’s Tale of iets anders verantwoords te kijken'

Om te ontspannen heeft ze lol in 'slechte' tv: "Ik kijk veel platte series om te ontspannen: Million Dollar Listing bijvoorbeeld, over rijke makelaars die heel dure woningen in New York verkopen. Of de realityserie Keeping up with the Kardashians. Daar heb ik, zeker als je een dag Journaal hebt gehad met allerlei kommer en kwel, behoefte aan. Het lukt me niet altijd om The Handmaid’s Tale of iets anders verantwoords te kijken. Ik schaam me er een beetje voor, maar een domme, lege realityserie helpt me om het draaglijk te houden."

Article continues after the ad

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in