'Ik heb me nooit vernederd gevoeld.'

Marco Borsato liep eerder dit jaar therapeutisch leeg bij Linda de Mol over zijn affaire met pianiste Iris Hond die na bijna 22 jaar huwelijk tot een scheiding van zijn vrouw Leontine leidde.

In het decembernummer van Linda komt Leontine aan het woord die niet verrukt was over zijn openbare boetedoeningen, maar het ook wel begreep. "Er werden veel onwaarheden verteld over Marco, en die wilde hij één keer rechtzetten. Dat snap ik heel goed. Kijk: in een huwelijk ben je met z’n tweeën. Als iemand dan niet trouw is, wil dat niet zeggen dat diegene alleen maar slecht is. Het komt ook ergens door."

'Marco was er niet altijd voor mij en ik was er niet altijd voor hem'

"Ons gezin heeft de afgelopen twintig jaar zo veel meegemaakt, we hebben in een hogedrukpan geleefd met elkaar. Marco was er niet altijd voor mij en ik was er niet altijd voor hem. En toen koos hij een andere weg. Een verkeerde weg, dat vindt hij zelf ook, een beetje dom, maar we blijven allemaal mensen."

Article continues after the ad

Vernederd heeft ze zich niet gevoeld: "Totaal niet. Omdat het niet alleen met mij te maken heeft. Als ik me beledigd zou voelen, dan neem ik het aan. Maar het was ook zíjn pijn, zíjn verdriet."

Over Hond: “Ik ben Iris eens tegengekomen in de wc van een restaurant. Ik schrok niet, omdat ik ondertussen heel goed weet wie ik ben en daar míjn basis in gevonden heb. Dat maakt dat ik niet meer zo snel uit balans raak."

'Ik hoop dat Iris een nieuwe liefde in haar leven vindt'

"Het was een vriendelijke ontmoeting. Omdat ik het haar gun, en dat heb ik haar ook gezegd, dat ze een nieuwe liefde in haar leven vindt. Vrouwen die met getrouwde mannen gaan worden vaak bestempeld als gemeen, maar dat zijn óók mensen van vlees en bloed, die zijn onderweg misschien net zo de verbinding met zichzelf kwijtgeraakt."

Deze zomer werd duidelijk dat Marco en Leontine weer bij elkaar zijn, zij het in een LAT-relatie.

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in