Morgen komt haar nieuwe album uit.

De Troubadour is een rode draad in het leven van Lenny Kuhr (71). Ze schreef het op haar 18de, won er het Eurovisie Songfestival mee en zingt het nog steeds. En verwijst er naar op haar fonkelende nieuwe album (het draagt slechts haar naam) dat morgen uitkomt in het nummer 'Nog steeds een troubadour'.

Volgens Lenny klinkt haar 33ste plaat 'wat meer als popmuziek', hoewel het ook een heel beschouwend album is. Veel nummers schreef ze zelf, twee liedjes zijn van haar dochter Daphna (zelf blueszangeres), Stef Bos schreef er ook eentje. "Ik kan ook poppy zingen, blijkbaar," constateert ze droog.

Article continues after the ad

'Ik hoorde al dat het klinkt alsof ik alleen voor jou sta te zingen'

"Het is heel anders dan ik gewend was, ik laat me heerlijk dragen door violen en blazers, zonder de intimiteit te verliezen," zegt ze in het AD. Ik hoorde al dat het klinkt alsof ik alleen voor jou sta te zingen. Het was precies de bedoeling dat de stem centraal bleef staan."

"Hoe bijzonder is het dat ik dit mocht doen in deze fase van mijn loopbaan?" zegt ze. "Hoewel loopbaan, ik heb nog nooit gewerkt in mijn leven. Ik weet niet eens wat dat is. Ik heb het alleen maar leuk gehad, en dat wens ik iedereen toe."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in