De zangeres kijkt terug op 2020 én vooruit op 2021.

Voor Willeke Alberti was 2020 het jaar waarin ze 75 werd ("Dat is hartstikke goed gelukt"), wat ze vierde met twee uitverkochte concerten, net voor het coronavirus serieus toesloeg.

"'Als dit mijn laatste concert is geweest, dan ben ik tevreden', zei ik toen," zegt ze in het Algemeen Dagblad. "Had ik dat maar nooit gezegd, want kort erna ging de boel op slot. Ik mis het zingen, zeker voor de mensen in de zorgcentra, en het toeren met mijn bandleden. Het samenzijn. Het klinkt misschien truttig, maar voor mij draait het daar in het leven om, om die verbinding, dan besef ik meer en meer. Samen zingen, lachen en huilen."

Article continues after the ad

"De afgelopen maanden voelde ik me soms zo moedeloos dat ik er fysiek last van had. Ik vind het heel verdrietig dat ik niet kon doen wat ik het liefst doe en dat sommige mensen het zo zwaar hebben. Dan lag ik een paar dagen in bed. Slapen en mijn hoofd leegmaken. Ik kijk ongelooflijk uit naar 2021, want ik ben nog lang niet uitgezongen."

Foto's (c) Nouveau 2021

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in