'Termen als zwart en wit zijn achterhaald.'

Strafpleiter Natacha Harlequin, al negentien jaar advocaat, staat bekend om haar empathische en genuanceerde toon in het racismedebat en pleit voor wat meer luisteren naar elkaar en open te staan voor elkaar. "Inclusiviteit is nodig  binnen een organisatie om elkaars blinde vlekken te herkennen," zegt ze in de Volkskrant.

"Daarvoor moeten niet alleen meer mensen van kleur worden aangesteld, maar moet men ook het pijnlijke gesprek met hen aangaan en een veilige werkomgeving waarborgen. En zolang interesse in de ander het uitgangspunt is – en daar ga ik van uit – dan moet dat goed komen." 

Article continues after the ad

"We hebben ook geen keus," aldus Harlequin. "In de nabije toekomst kunnen we niet eens meer van ‘zwart’ en ‘wit’ spreken, omdat het dan achterhaald is. Je ziet nu al in reclames veel ‘tusseninsels’, zoals mijn zoontje zichzelf als kind van een zwarte moeder en een witte vader noemt. En geloof mij maar: binnen niet al te lange tijd zijn de tusseninsels niet meer de minderheid, maar de norm."

Foto's (c) Roger Neve / Nouveau / DPG Media 2021

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in