Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Monique des Bouvrie over haar eerste kerst zonder Jan

De beroemde ontwerper overleed in oktober. Na een huwelijk lang vrijwel altijd samen te zijn geweest, staat Monique des Bouvries (58) er sinds dit najaar alleen voor. Het verscheiden van Jan des Bouvries was niet onverwacht – hij leed al een paar jaar aan prostaatkanker en was op het laatst erg z...

Monique des Bouvrie over haar eerste kerst zonder Jan

De beroemde ontwerper overleed in oktober.

Na een huwelijk lang vrijwel altijd samen te zijn geweest, staat Monique des Bouvries (58) er sinds dit najaar alleen voor. Het verscheiden van Jan des Bouvries was niet onverwacht – hij leed al een paar jaar aan prostaatkanker en was op het laatst erg ziek – maar het is natuurlijk toch zwaar en verdrietig voor Monique om zonder hem door te gaan en haar weg te vinden.

"Jan zei: 'Ik wil niet dat je teveel verdriet gaat hebben'," zegt Des Bouvrie in de Telegraaf. "Hij zei: 'Ik heb een prachtig leven gehad en nu is het voorbij, zo gaat dat nu eenmaal. En jij hebt nog een heel leven voor je en daar moet je van genieten.'"

Werken is sindsdien nog belangrijker voor haar geworden: "Een vriendin zei me laatst dat ik geen tijd nam om te rouwen," zegt Monique. "Dat bedoelde ze heel goed. Maar ik doe het op mijn manier. De één wil inderdaad misschien thuis de dingen overdenken, ik wil aan de slag, dingen doen, mijn energie kwijt. Ik ben geen stilzitter, nooit geweest. Rust vind ik geen positief woord."