'Probeer je ook eens in te leven in de ervaringen van een ander.'

Voormalig First Lady Michelle Obama hoopt voor dit jaar vooral op meer wederzijds begrip. Op Instagram benoemde ze alles waar iedereen meer te maken heeft: de covid-19 pandemie, onzekerheid en verlies en verdriet.

Article continues after the ad

Michelle met Barack en dochters Sacha en Malia

"In Amerika komen daar ook nog de protesten tegen politiegeweld bij en de nogal stressvolle verkiezingen en transitieperiode die er op volgt. "We hebben dit jaar zoveel doorstaan, maar wat me het meest is bijgebleven, is de gepassioneerde boodschap van rechtvaardigheid en empathie die de Black Lives Matter protesten wereldwijd definieerden," aldus Obama.

Michelle met haar moeder Marian (c) Michelle Obama

"Ik hoop dat meer mensen het kunnen opbrengen om niet met wantrouwen aar deze oproep om fatsoenlijk behandeld te worden te kijken, maar met liefde en de bereidheid om te luisteren. Want zoals de covid-19 crisis bewijst: ons lot is onlosmakelijk verbonden. Als de zwaksten onder ons het moeilijk hebben, dan treft ons dat allemaal."

Voor het jaar dat voor ons ligt hoopt ze op meer wederzijds begrip. "Ik bid dat in 2021 meer van ons bereid zijn om open te staan, om de ervaringen te begrijpen van degenen die er niet uitzien zoals wij, die niet stemmen zoals wij of denken zoals wij," zegt Michelle. "Ik bid dat we leren om even een time-out te nemen als het verleidelijk is om te reageren met woede of achterdocht. En ik bid dat we voorrang geven aan gulheid en vriendelijkheid boven onze ergste impulsen. Dat is niet altijd makkelijk, maar het is een begin."

Michelle en Barack brachten de kerstvakantie in Hawaii door.

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in