Terug naar Rotterdam-Zuid waar het begon

Joke Bruijs vierde onlangs haar 70ste verjaardag. Samen met Cornald Maas blikt de actrice, zangeres en comédienne terug op haar rijke carrière die al begon toen ze op haar dertiende een talentenjacht won.

Onverwoestbaar

Toneel, theater, televisie, het was niet onmiddellijk de wereld waarin Joke Bruijs werd grootgebracht, zo blijkt uit Volle Zalen. Als telg uit een eenvoudig na-oorlogs Rotterdams gezin - vader was kraandrijver, moeder runde het huishouden - was het handen uit de mouwen steken.

Article continues after the ad

Samen met Maas bezoekt Bruijs de wijk in Rotterdam Zuid waar haar ouderlijk huis stond. Ze wordt er herinnerd aan het verleden en de voortdurende strijd van het gezin de armoede buiten de deur te houden. Ook vertelt ze over de magie van de samenwerking met haar ex-man Gerard Cox en blikt ze vooruit op haar nieuwe voorstelling ‘Joke zingt in haar moerstaal’ en de film ‘Casa Coco’. 

Volle Zalen is vanavond (dinsdag 8 maart) te zien om 20:25 op NPO 2

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in