'Ik wil me minder bezighouden met onzin.'

Op Instagram kondigt Katja Schuurman aan even een pas op de plaats te willen maken.

Dat liet ze ook al doorschemeren in de Zelfspodcast van Sander Schimmelpenninck en Jaap Reesema, waarin ze aankondigde dat ze het komende half jaar ‘een soort van sabbatical’ neemt.

"Na ruim 25 jaar vol in het een na het andere project duiken, of dat nu een film, een televisieprogramma, een boek, een eigen filmproductiebedrijf, kledinglijn, duurzame sieradenlijn of een sociale onderneming was, wil ik kijken wat er gebeurt als ik mijn tijd niet opvul," zegt Katja

Article continues after the ad

"Ik heb veel dingen gedaan waar ik trots op ben, die ik waardevol vind, maar me ook geregeld beziggehouden met onzin. Gewoon omdat het op mijn pad kwam en ik ja zei."

'Ik ben benieuwd wat de komende 46 jaar me kunnen brengen als ik daarvoor open durf te staan'

Volgens Schuurman zijn er nog veel dingen waar haar hart sneller van gaat kloppen. Die staan naar eigen zeggen ‘al jaren’ op haar to-do-lijstjes.  "Onderaan. Zodat ik er nooit aan toekom. Ik ben nu 46 jaar. Hopelijk heb ik nog een heel leven voor me. Ik ben benieuwd wat de komende 46 jaar me kunnen brengen als ik daarvoor open durf te staan. Als ik niet als vanzelfsprekend doorga op het pad dat ik al zo lang bewandel, omdat ik daar nu eenmaal ooit op terechtgekomen ben."

"Ik ben nu 46 jaar," zegt Schuurman. "Hopelijk heb ik nog een heel leven voor me. Ik ben benieuwd wat de komende 46 jaar me kunnen brengen als ik daarvoor open durf te staan. Als ik niet als vanzelfsprekend doorga op het pad dat ik al zo lang bewandel, omdat ik daar nu eenmaal ooit op terecht gekomen ben."

"Misschien keer ik terug op hetzelfde pad, omdat dat toch echt mijn weg blijkt, misschien wordt het iets heel anders. Ik doel hiermee zeker niet alleen op werk, maar op het leven zelf. 'Als je je durft over te geven aan het niets van het onbekende, ontvang je de vormende hand van de geest.'

'Ik ga de komende tijd vooral dwalen en verdwalen'

"Ik blijf mijn werk voor @returntosender_nl doen, als ook de promotie van de twee films en korte serie die komend jaar uitkomen, en ik zal hier en daar wat mooie schoenen blijven ontwerpen."

"Maar ik ga de komende tijd vooral dwalen, verdwalen waarschijnlijk, lezen, schrijven, wandelen, me vervelen, tijd vergooien en héél veel knuffelen met mijn meisjes. En ik zal de inzichten die dat misschien wel oplevert zeker wél met jullie delen via mijn sociale media! Liefde!"

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in