Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Karin Bloemen viert jubileum met nieuwe theatershow

'Het is ook wel wat om bij stil te staan, veertig jaar.' Volgend jaar zit Karin Bloemen veertig jaar in het vak en dat viert ze met een serie speciale concerten met het Metropole Orkest en een jubileumboek dat ’Met vlag en wimpers’ heet. "Het is ook wel wat om bij stil te staan, veertig jaar," ze...

Karin Bloemen viert jubileum met nieuwe theatershow

'Het is ook wel wat om bij stil te staan, veertig jaar.'

Volgend jaar zit Karin Bloemen veertig jaar in het vak en dat viert ze met een serie speciale concerten met het Metropole Orkest en een jubileumboek dat ’Met vlag en wimpers’ heet. "Het is ook wel wat om bij stil te staan, veertig jaar," zegt ze. "Kind, wat worden we oud."

In de Telegraaf kijkt ze terug op haar successen, maar ook op het feit dat ze het seksueel misbruik waar ze in haar jeugd aan werd onderworpen naar buiten bracht.

"Het mooie van mijn carrière, van de aandacht die seksueel misbruik door mijn verhaal te vertellen heeft gekregen, is dat ik er wat mee kan dóen," zegt ze. "Ik heb me gecommitteerd aan het onderwerp. En dat weten de mensen. Ik krijg zoveel brieven van mensen die iets aan me kwijt willen, die hulp of advies zoeken en die ik kan helpen bij de juiste instanties terecht te komen. Het leed op dat gebied is niet minder geworden, maar ik kan met mijn ervaringen misschien een paar mensen helpen uit die ellende te komen.”

"Daarvoor zit ik soms met Mariëtte Hamer (sinds 2022 de Nederlandse regeringscommissaris grensoverschrijdend gedrag) aan tafel aan protocollen te werken om te zien hoe we tot verbeteringen kunnen komen. Om te bekijken hoe we meer kunnen controleren wat zich op dit gebied achter voordeuren afspeelt. Ja, noem het een beetje mijn missie. Dan levert het nog iets goeds op. De mails die ik krijg zijn verschrikkelijk en betreft alle leeftijden: vijf, zeven, dertig. Je moest eens weten."

Eén seizoen, vijf verschillende show, ga er maar aanstaan

Wat betreft haar shows staat het hele seizoen 2022/2023 in het teken van Karins bijzondere jubileum. Vanwege een aantal door de corona-periode doorgeschoven en uitgestelde voorstellingen speelt ze maar liefst 5 verschillende shows, wat eigenlijk heel toepasselijk is, omdat zo haar veelzijdigheid goed aan bod komt.

In de eerste plaats zal ze in februari/maart 2023 de eerder genoemde reeks jubileumconcerten doen met het Metropole Orkest, waarin de mooiste liedjes uit haar lange carrière voorbij zullen komen.

Powervrouwen
  • Roger Neve