Haar eerste weken als VP hadden maar één onderwerp.

In haar eerste grote interview sinds de inauguratie zegt de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris dat ze nog moet wennen aan haar nieuwe titel.

Article continues after the ad

"Mijn man (Doug Emhoff) en ik kijken elkaar wel eens aan en dan zeg ik: 'Jij bent de Second Gentleman' van de Verenigde Staten'. En dan zegt hij: 'En jij bent de vicepresident'. En dan moeten we een beetje lachen en dan gaan we weer aan het werk."

Harris en haar baas Joe Biden, ook wel omschreven als 'America's Brand New Dad', hebben in de eerste weken na de inauguratie non-stop gewerkt om het nieuwe beleid in gang te zetten. Speerpunten zijn vaccineren in het algemeen, maar vooral docenten vaccineren en nieuwe veiligheidsregels voor scholen opstellen, zodat kinderen gewoon weer in de klas kunnen zitten.

"Leraren zijn van essentieel belang voor de ontwikkeling van onze kinderen," zegt Harris. "Ze zouden in een veilige werkomgeving de horizon en de kansen van onze kinderen moeten kunnen verbeteren. Daarom vind ik dat onderwijzend personeel prioriteit zou moeten krijgen bij het inenten, samen met andere essentiële beroepen."

Doel is alle leerlingen binnen honderd dagen weer op school te hebben. De regering zendt daarvoor binnenkort elke week 13,5 miljoen vaccins naar elk van de 22 staten van Amerika. "We zitten er bovenop," zegt Harris. "Zodra de vaccins geproduceerd zijn, sturen we ze door." Halverwege de zomer zou iedereen in Amerika die dat wil ingeënt moeten zijn, volgens Kamala. Letten jullie even op, VWS?  

Doe je mee aan de grote Nouveau Enquête? Kost je maar 5 minuutjes en we verloten fijne beautypakketten als bedankje!