Het duurde slechts anderhalf uur…

De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris werd vrijdag de eerste vrouw die presidentiële macht kreeg in de Verenigde Staten. President Joe Biden droeg tijdelijk de macht over aan Harris omdat hij een darmonderzoek onderging. Was dit een Hollywoodfilm, dat zou er van alles zijn gebeurd, maar Harris zat het zonder grote gebeurtenissen uit. 

Biden moest voor de operatie onder verdoving en kon dus geen belangrijke beslissingen nemen in noodsituaties. Daarom kreeg Harris tijdelijk de macht over bijvoorbeeld het leger en kernwapens. Zij moest hem uiteindelijk ruim anderhalf uur vervangen.

Article continues after the ad

Harris is ook al de eerste vrouwelijke vicepresident van de Verenigde Staten. Daarnaast is zij de eerste zwarte vicepresident én de eerste vicepresident met een Aziatische achtergrond.

Biden onderging een routineonderzoek van de dikke darm, een zogeheten colonoscopie. De president wordt zaterdag 79 jaar en het onderzoek valt samen met zijn jaarlijkse gezondheidscheck. Bij zijn laatste onderzoek in december 2019 werden geen ernstige problemen ontdekt.

Foto's (c) Getty Images, The White House 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in