'Tijdens de lockdown hebben Frits en ik leren koken.'

Joke Bruijs (volgende week wordt ze 70) is al jaren gelukkig met haar huidige partner huidige partner Frits Landesbergen (60). Trouwen hoeft voor haar niet, na twee huwelijken (met Gerard Cox en Boris Bayer) die eindigden in een scheiding.

'Frits en ik zijn al langer bij elkaar dan dat ik met Gerard en Boris samen was,' zegt Joke in Story. 'We hebben het goed. Hij weet me nog elke dag te verrassen. Ook de afgelopen twee jaar tijdens de pandemie hebben we het heel fijn gehad. Voor het eerst in onze relatie hoefden we onze agenda’s niet naast elkaar te leggen om samen iets leuks te ondernemen.

Article continues after the ad

Bij mooi weer gingen we met onze boot het water op, en we hebben samen leren koken. Voorheen deden we dat nooit, dan aten we meestal in het theater of snackten we onderweg iets. Altijd apart van elkaar omdat we in verschillende voorstellingen speelden. Maar ineens waren we met etenstijd ’s avonds thuis. Omdat we toch nergens naartoe konden, kochten we kookboeken en hebben we allerlei gerechten leren maken.

Dat was enig. De ene avond kookte Frits, de andere avond maakte ik wat of stonden we samen in de keuken. We hadden de grootste lol. Elke dag was weer gezellig. Misschien is dat ons geheim van een goede relatie, dat we het samen zo ontzettend leuk hebben. Maar een huwelijk, ach, ik zie niet in waarom... We hebben het goed zo.' 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in