Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Joanna Lumley: 'Prinses Margaret was de inspiratie voor Patsy'

Hoe royally Absolutely Fabulous wil je het hebben? Britse prinses Margaret was voor actrice Joanna Lumley een van de inspiratiebronnen voor  flamboyant en snobby drankorgel Patsy Stone in Absolutely Fabulous. Dat onthulde de 75-jarige actrice tijdens de lancering van haar boek A Queen for All Sea...

Joanna Lumley: 'Prinses Margaret was de inspiratie voor Patsy'

Hoe royally Absolutely Fabulous wil je het hebben?

Britse prinses Margaret was voor actrice Joanna Lumley een van de inspiratiebronnen voor  flamboyant en snobby drankorgel Patsy Stone in Absolutely Fabulous.

Dat onthulde de 75-jarige actrice tijdens de lancering van haar boek A Queen for All Seasons.

Margaret kwam als inspiratie in beeld na een ontmoeting tussen de prinses en de actrice in de jaren tachtig. De royal bezocht toen de theatervoorstelling Blithe Spirit waarin Lumley te zien was als de geest Elvira Condomine, en de prinses wilde na afloop nog even wat acteurs ontmoeten.

"Prinses Margaret kwam naar het theater en we kregen te horen dat we backstage onze kleding aan moesten houden omdat ze binnen wilde komen om enkele acteurs te zien", vertelt Lumley in The Sun.

De acteurs mochten van het theater niet drinken in het bijzijn van de royal waardoor het backstage een beetje saai werd. Daar had de prinses zelf wat op bedacht, vertelt Lumley.

"Ze opende haar tas en haalde er een flesje whisky en een pakje sigaretten uit. Ze ging zitten en stak een sigaret op. Zo werd ze het prototype voor Patsy!"

De anekdote moet uit 1986 stammen, want toen speelde Joanna in het toneelstuk. Margaret stond erom bekend dat ze graag alles en iedereen naar haar hand zette en immer gewapend was met drank en sigaretten.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in