'Ik heb gesnikt als een baby.'

Voor haar inzet voor 'drama, entertainment en goede doelen' is actrice en activist Joanna Lumley (75) door de Queen beloond met een orde.

In 1995 kreeg ze al een lintje als Officer of the Order of the British Empire. Nu is ze een Dame Commander of the Order of the British Empire. Dame Joanna!

Article continues after the ad

Joanna in Parijs, tijdens een demonstratie voor betere rechten voor werknemers

"Het is buitengewoon en volkomen onverwacht," zegt Joanna in een reactie. Ze dacht in eerste instantie aan slecht nieuws toen ze de formele brief zag en 'barstte in tranen uit' toen ze zag waar het over ging. "Het was een hele schok," zegt ze tegen BBC News. "Ik heb mijn handen voor mijn gezicht geslagen en gesnikt als een baby."

"Toen dacht ik: hoe kan dit? Is er een vergissing gemaakt? Ik was helemaal van mijn stuk. Maar ik ben er ook ontzettend blij mee, en ontroerd bovendien."

Lumley is al jaren bevriend met de Windsors, vooral met kroonprins Charles en zijn vrouw Camilla (etentjes op Highgrove, dan ben je écht close).

Als Patsy Stone in Absolutely Fabulous is ze legendarisch...

... maar ze speelde ook in The New Avengers, stond in het theater, maakt prachtige documentaires en is een fervent activist voor mensen en dieren. De officiële ceremonie volgt later dit jaar.  

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in