Kleindochter Naomi krijgt haar receptie in de ambtswoning.

Het komt niet vaak voor, dat er een trouwfeest plaats heeft in het Witte Huis, maar op 19 november gaat het toch gebeuren.

Kleindochter Naomi (28, jurist) en Peter Neil (24, student rechten) verloofden zich vorig jaar en mogen tot vreugde van de bruid van haar 'Nana en Pop' later dit jaar hun huwelijksreceptie vieren in de presidentiële woning. Naomi is de dochter van Joe's zoon Hunter Biden en Kathleen Buhle. First Lady Jill zal zich opwerpen als onbezoldigd party planner; gezien het jaargetijde zal de receptie binnen worden gehouden. En de familie laat weten zelf alle kosten te zullen betalen, het betreft een privéfeest. 

Er is in het bestaan van het Witte Huis nog maar vier keer eerder een huwelijksreceptie geweest. Getrouwd is er al wel best vaak: achttien keer.

Article continues after the ad

De vorige bruid was Jenna Bush, dochter van George W. Bush, die er in 2008 haar receptie mocht houden, een maand nadat ze in Texas was getrouwd.

Jenna (hier rechts op haar zevende met haar opa George Bush), bracht vele jaren door in het Witte Huis, eerst als kleindochter van de president en later als dochter van de president. 

Onder eerdere Witte Huis-bruiden ook Alice Roosevelt, die er in 1906 trouwde met Nicholas Longworth. Alice' vader president Theodor Roosevelt staat rechts.

Hier kijken president Lyndon en zijn vrouw Claudia in 1966 toe hoe hun dochter Luci en kersverse schoonzoon Pat Nugent hun bruidstaart aansnijden.

In 1967 was het alweer raak, toen trouwde Lynda Johnson, dochter van president Johnson 'uit huis' met marineofficier Charles Robb. Het jawoord werd gegeven in de East Room, de receptie was in de State Dining Room.

Edward Finch Cox loopt hier in 1971 met Tricia Nixon Cox, dochter van president Nixon, naar het Witte Huis voor hun receptie. Het huwelijk was in juni en werd in de beroemde rozentuin gesloten.

Nixon danste op het huwelijk met zijn dochter in het Witte Huis. Ruimte genoeg, maar voor een receptie moet de boel wel een beetje worden aangekleed, vermoedelijk.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in