'Ik ben niet meer bang voor het broodmandje.'

Als de pandemie ergens goed voor is geweest, is het wel voor het eerherstel van koolhydraten. Denk aan al die bananenbroodjes die zijn gebakken, gevolgd door zuurdesembroden met 'heritage starters'.

Article continues after the ad

Zelfs Jennifer Aniston (52), al jaren een notoire koolhydraatmijder en proteïnelover, is om. "Iedereen is bang voor het broodmandje," zegt ze in People. "Maar ik niet meer. Met mate kan alles. Ik ben begonnen met wat minder streng voor mezelf zijn door af en toe eens pasta of een sandwich te eten."

En van het een kwam het ander. "Mijn lichaam waardeert het enorm om meer carbs te krijgen," zegt Aniston. "Het zegt: 'Dankjewel! Waarom onthield je me dingen waar ik dol op ben?'" Er gaat tegenwoordig dus wel eens een bruschetta in.

Jennifer is niet de enige die in de lockdown een reddingsboei vond in koolhydraten. Gwyneth Paltrow meldde eerder al 'totaal uit de bocht te zijn gevlogen, met zeven dagen per week alcohol, pasta en brood'.

Koolhydraten zitten al een paar jaar in het verdomhoekje ten gunste van proteïnerijke diëten, maar zijn belangrijk voor de hersenen, energie en stemming. Ze horen bij gezond en gevarieerd eten, vooral in de vorm van volkoren, al is het ook niet het einde van de wereld om een heerlijk tetsig wit puntje met een kroket op te eten. Als zelfs Jennifer tegenwoordig aan de bagels zit – live a little.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images