De Heel Holland Bakt-presentator is blij met wat er weer kan.

Culinair journalist, kookboekschrijver en Heel Holland Bakt presentator Janny van der Heijden (66) is blij weer redelijk normaal te kunnen socialiseren.

Article continues after the ad

De lockdowns vond ze heftig. ‘Ik miste het samenzijn met vrienden. Het kuieren door de stad en spontaan besluiten ergens te dineren,’ zegt Janny in Margriet. Verdrietig was ook dat ze in januari weer oma werd, maar haar derde kleinkind niet in haar armen kon houden.

'Op school hoorden de kleintjes dat ze hun grootmoeder niet mochten knuffelen'

In het ziekenhuis op bezoek gaan mocht niet en de kraamvisite later thuis was op afstand. "Op school hoorden de kleintjes dat ze hun grootmoeder niet mochten knuffelen en in hun hoofdjes werd dat steeds groter," zegt ze. "Daar heb ik veel verdriet om gehad."

Gelukkig heeft Janny, hier met haar zonen in 2016, de ‘knuffelschade’ inmiddels ingehaald en is ze blij weer normaal contact te kunnen hebben. "Als er iets goed is gegaan in mijn leven, zijn het mijn kinderen," zegt Janny. "Ik voel me gezegend met ze en ben er trots op dat het goede mensen zijn met fijne gezinnen." Haar oudste kind Roderick zit in de kunst en Diederick is model, China-deskundige en Japanoloog.

En leuk nieuws voor de liefhebbers: 'einde zomer' zijn Janny en André van Duin weer varend te zien!

Foto (c) Omroep Max

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in