Alleen slapen? De actrice en activist vindt het zalig!

Jane Fonda (1937) is the gift that keeps on giving als het gaat om een beetje leuk ouder worden. In Self gaat ze uitgebreid in op haar slaapritueel: ze gaat vroeg naar bed en kijkt er in haar eentje tv tot ze in slaap valt.

Article continues after the ad

"Drie dagen per week ben ik helemaal alleen," zegt ze. "En ik vind het heerlijk om alleen te zijn. Ik heb mijn hond, dat is wel belangrijk. Maar eenzaam ben ik niet. Ik lees veel. Ik schrijf veel. Ik ben actief op social media."

Jane met Tulea

"Ik bereid me voor op de volgende virtuele Fire Drill Friday. Dus ik vind het heerlijk om alleen te zijn. De rest van de week is er sprake van een bubbel: mijn assistent en een man die klussen doet, als er iets mis gaat in huis en hij kookt ook. Dus ik ben voor honderd procent alleen."

Alleen slapen

"Als ik zeg dat ik alleen ben, bedoel ik dat er niemand bij me in bed ligt. O mijn God, een van mijn echtgenoten ging graag vroeg naar bed, net als ik.

Jane met haar eerdere echtgenoten Roger Vadim, Tom Hayden en Ted Turner

Onnodig te zeggen dat als we samen in bed lagen ik niet veel las of tv keek. Een andere echtgenoot schreef graag 's nachts. Twee van de drie waren nachtuilen. Dus we lagen niet vaak samen in bed."

'Ik heb geen man of een lover dus ik kan doen waar ik zin in heb'

"Ik lig er meestal rond half zeven, zeven uur in. Dat is het voordeel van alleen wonen, ik heb geen man of een lover dus ik kan doen waar ik zin in heb. Zoals vroeg naar bed gaan. Ik heb een bed waarvan je het hoofdeind en voeteneind omhoog kunt zetten, zoals bij een ziekenhuisbed. Heel comfortabele matras. Dus ik zet de bovenkant en het voetendeel wat omhoog en zo ga ik tv kijken."

Verzwaarde deken

"Meestal val ik rond half tien, tien uur in slaap. Voor kerst heb ik verzwaarde deken van mijn nichtje Bridget gekregen. Interessant, want ik had er haar nooit iets over gezegd, maar ik dacht er al een tijdje over, of dat iets voor mij zou zijn. Ik vind het gewicht prettig.

Ze zijn bedoeld voor mensen die last hebben van angstige of onrustige gevoelens. Dat is bij mij niet het geval, ik hou gewoon van de druk van het gewicht. Ze gaf me er eentje van 6,5 kilo. Ik val zo makkelijk in slaap en ik slaap de hele nacht door, het is goddelijk."

Vapen voor het slapengaan

"Ik ga naar bed met een vape pen van Dosist, een CBD product . Die heet Sleep. Je wordt er niet high van, maar vier pufjes en ik slaap. Ik ben een beetje geobsedeerd door cannabis."

Ze smeert er ook mee en zoals je ziet gaat dat best samen met een martini. That's our girl! 

Doe je mee aan de grote Nouveau Enquête? Kost je maar 5 minuutjes en we verloten fijne beautypakketten als bedankje!